sprawa dotyczy OII 2005 RM2006, jeśli przełącznik świateł zostawię w pozycji mijania- to po wyłączniu stacyjki, zapalają się pozycyjne- co musze zmienić żeby światła się wyłaczyły.
Dodam, że mam ustawiony tryb amerykański (świecą 50% halogeny)
tomasz0328 masz przełącznik świateł z pozycją AUTO, czy bez tej pozycji? Mam światła w stylu amerykańskim, przełącznik na AUTO i światła dzienne (halogeny) załączam/wyłączam przez zaciągnięcie/ spuszczenie ręcznego. Światłami mijania steruje oczywiście czujnik zmierzchowy.
Shreq, jakby miał zakodowane coming home to by mu świeciły mijania, a jemu świecą postojaki. Z tego co pamiętam to mi dawniej też świeciły w tej pozycji postojaki.
Dopiero jak aktywowałem coming/leaving home to przestały.
jak aktywować coming home? z pozycji maxi dot'a raczej się nie da
Jesli CH jest aktywowany w centralnej elektryce (VCDS'em), to na MAXI-DOT masz opcję ich włączania i wyłączania (i sterowania czasem).
Natomiast co do Twojej przypadłości, to jest taka opcja w sterowniku elektryki, która zostawia włączone światła postojowe przy włączniku na "mijania" po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Trzeba takie coś 'odhaczyć' i będą całkiem gasły światła po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki przy włączniku świateł na "1" (mijania).
Komentarz